روغن های حیوانی چند سالی میشه که به مرور از سفره های ایرانی دور تر و دور تر میشوند.این عدم استفاده در گروه سنی کودکان و نوجوانان بطور چشمگیری افزایش پیدا کرده است!
بطور کلی عوامل مهم تاثیرگذاری در این مورد مشاهده میشود که رایج ترین اونها بوی تند و تیز و به اصطلاح ضمخت آن است!
3 مورد از تاثیر گذار ترین عوامل!
تنوع نژاد و شرایط نگهداری دام
از همان جایی که اطلاع دارید در سطح کشور تعداد بسیار زیادی دامداری مشغول به فعالیت میباشند و باعث افزایش تنوع نژاد و شیوه های متفاوت نگهداری دام میشود.
این تنوع نژاد ممکن از در تند شدن یا ملایم شدن عطر و طعم روغن حیوانی تاثیر گذار باشد
علوفه و خوراک دام
مهمترین عامل تاثیرگذار در طعم روغن حیوانی علوفه و خوراک مصرفی دام میباشد.
دام های موجود در دامداری های صنعتی از مکمل ها و علوفه های از قبل تهبه شده و با فرمول های ترکیبی مشخص شده تغذیه میکنند
اما دام هایی که در مزرعه های محلی هستند از علوفه های روییده در دشت و مزر عه تغذیه میکنند
حال این دو مورد یعنی خوراک متفاوت دو تفاوت خیلی تاثیرگذار و چشمگیر ایجاد میکند:
خوب دقت کنید:
گاوی که در مزرعه ها و محلات تغذیه میکند شیر کمتر و چربی شیر بیشتری دارد
دامی که در دامداری صنعتی کنستانتره و مکمل های غذایی و دارویی مصرف میکند شیر بیشتر و چربی شیر کمتری دارد و باعث تغییر رنگ زرد و عطر و بوی روغن حیوانی میشود.
طریقه فرآوری!
شیوه فراوری روغن حیوانی در روستا به شکل زیر انجام میشود:
دوشیدن شیر گاو
تهیه ماست
تبدیل به دوغ
به هم زدن دوغ ( بوسیله مشک )
گرفتن کره از دوغ
حرارت دادن به کره و تبدیل به روغن حیوانی
شیوه فراوری روغن حیوانی در کارخانه لبنیاتی وینتر
روش تولید در کارخانه بطور کلی تفاوت دارد!
در کارخانه وینتر شیر گاو ( دامداری صنعتی ) پس از اخذ مجوز های لازم از کنترل کیفیت تخلیه میشود
چربی شیر به وسیله دستگاه سپراتور ( خامه گیر ) گرفته میشود و در محیطی کاملا استرلیزه داخل دیگ های استیل
جوشیده میشود تا زمانی دوغ و رطوبت موجود در خامه تبخیر شود و روغن حیوانی 100% خالص و طبیعی تهیه میشود
طبق تحقیقات و بررسی هایی که بین مصرف کنندگان شد
به این نکته رسیدیم که روغن حیوانی وینتر با عطر و طعم ملایمی که به خود گرفته است باعث شده تا محبوبیت بیشتری در جمع کودکان و جوانان پیدا کند و یک طعم همه پسند رو به خود گرفته است